Olof Törnqvist

Design

Nyhet

Teknik

Design,Nyhet,Teknik

Det förväntas av din webbplats under 2013

1. Mobilanpassad sida.

75 % söker dagligen information via sin smartphone och 40 % har vänt sig till en konkurrents webbplats efter en dålig upplevelse på en mobil webbplats enligt Google. Att ha en mobilanpassad webbplats där användarna slipper zooma och scrolla och försöka träffa små länkar med stora tummar kommer blir ett krav under 2013. Läs mer om responsiv design.

2. Snabbladdad

Förväntningarna på hur snabb en sajt ska vara ökar hela tiden. Förra året visade en undersökning att 27% överväger att gå till konkurrerande sajt om webbsidan är långsam. (källa: "When Seconds Count", Gomez Inc.). Hur snabbt laddar er sajt? Läs om hur vi jobbar för att göra våra kunders webbplatser snabba.

3. Lär känna er målgrupp och anpassa er

Vad tycker er målgrupp är viktigt? Ska ni finnas på sociala medier? Vad förväntar sig er målgrupp att ni gör i de digitala kanalerna och hur kommunicerar ni bäst med dem? Vårt tips: Följ upp, utvärdera och anpassa er.

4. Glöm inte innehållet!

Sist men inte minst: Glöm inte bort innehållet. Googles sökmotor förändras hela tiden och under 2012 kom en uppdatering som minskar betydelsen av att ha många länkar pekande på sin sajt. Istället premieras att man producerar bra och relevant innehåll. Det finns inga genvägar till att få en populär sajt. Satsa på kvalitet - både i implementering och innehåll.

http://camelonta.se//img/default-facebook-share.jpg