Digital marknadsföring

Teknik

Digital marknadsföring,Teknik

Fyra råd för ökad försäljning

Hur kommer du igång med säljet via webben och hur lyckas du? Här kommer några av mina råd:

1. Se över ert erbjudande

Vad erbjuder ni som inte konkurrenterna? Kan ni positionera er tjänst på ett bättre sätt? Skapa anpassade landningssidor som ni styr mot olika målgrupper, t.ex. via nyhetsbrev och annonser.

2. Gör ert erbjudande tillgängligt i mobila kanaler

I somras var jag med familjen på besök i Köpenhamn. Med hjälp av mobilen och bl.a. Tripadvisor kunde jag hitta bra restauranger. En del av deras sajter var inte anpassade för min mobil så då klickade jag mig till nästa restaurang och bokade där istället. Jag är inte ensam. Google har berättat att en mobilanpassad sajt får 67% fler köp än en sajt som inte är mobilanpassad.

3. Driv trafik

Det spelar ingen roll hur snygg sajten är om ingen ser det. En sajt utan trafik är som en butik utan besökare. Driv trafik med annonsering, se över er SEO.

Topp 3 länkarna i Googles sökresultat får över 35% av alla klick.

4. Konvertera besökarna till kunder

Era prospects landar på er sajt men vilka anledningar ger du dem att agera? Har ni några tydliga Call to Actions på sajten, dvs. uppmaningar till besökarna att gå vidare.

Jobba sedan vidare med uppföljning av de leads du fått, både på företagsnivå och de som konverterat / anmält intresse. Här kan ett uppföljningsverktyg som MyProspects hjälpa er.

       

http://camelonta.se//media/1174/mobiltelefon-hand-som-haller.jpg