Nyhet

Nyhet

Camelontas internetgodis 2014

Hur många julklappar köps med mobilen? Vilket sökorord är det mest googlade 2014? Hur mycket tid spenderar vi på sociala medier? Vilka filmer gillar vi på Youtube?

Vi sammanfattar 2014 med att samla spännande internetgodis, så som statistik om vårt beteende på nätet och trender om vad vi googlat på i Sverige. Vi avslutar med att bjuda på årets mest sedda Youtubeklipp. Trevlig läsning!

Mest googlat 2014

Tittar man på de allra vanligaste sökorden på google bland svenska internetanvändare, ser man naturligtvis en tydlig relation mellan trender och medialt uppmärksammade händelser under året. Men att Chiapudding skulle vara den mest googlade maträtten kanske inte är självklart för alla, detta trots rådande rawfood-trend. Och man kan verkligen undra om många av dem som googlade "Varför biter Suarez" fick sin fråga väl besvarad. Vi får helt enkelt hoppas att de fick!

Vi har valt ut några populära googlingar bland våra favoritkategorier:

  • Mest googlade TV-programmet 2014: Melodifestivalen
  • Mest googlade filmen 2014: Interstellar
  • Mest googlade maträtten 2014: Chiapudding
  • Mest googlade frågan som börjar med "Varför…" 2014: Varför biter Suarez?
  • Mest googlade personen 2014: Robin Williams
  • Övergripande mest googlade ordet 2014: Lexbase

Du hittar fler och mer detaljerade topplistor kring svenskars googlingar, på Google trender.

Kommer 30% av 2014-års julklappar att inhandlas med mobilen?

Enligt en omfattande analys av global e-handel som Critero står bakom, sker 30 % av e-handelns betalningar världen över, i mobila enheter. Den svenska siffran ligger kring 25% enligt DIBS senaste rapport.

Svensken och sociala medier 2014

Internetstatistiks senaste studie visar att antalet användare av sociala medier ökat mer än på flera år under 2014. Vi presenterar en sammanfattande infografik med spännande fakta och siffror om svensken och sociala medier 2014. Är du intresserad av mer internetstatistik kan du besöka studiens webblats.

Mest sett på Youtube
Vi rundar av med årets mest sedda Youtubeklipp - i världen! Nämligen Mutant Giant Spider Dog (SA Wardega). Enjoy!

http://camelonta.se//media/1195/sociala_medier_-svenksar_infographic14.png