Teknik

Teknik

Wordpress vs Umbraco. Det är som att välja kostym

När det kommer till att köpa en kostym, finns det tre alternativ - och det huvudsakliga bekymret är oftast priset. Du kan välja mellan en kostym direkt från hyllan, en måttanpassad eller en skräddarsydd som är specialanpassad för just dig.

 

Alla vill ha en kostym som sitter bra och många tror att den skräddarsydda kostymen är den ultimata vägen att gå. I många fall stämmer det men du kan likväl hitta en “hyll-kostym” som sitter gott nog utan att investera så mycket pengar.


Kostymen direkt från hyllan
Har en fördefinerad färg och form. Kostymen kanske har något bred midja, snäppet för lång ärm eller en axelbredd som inte passar dig helt. Eftersom dessa kostymer är massproducerade och anpassade efter genomsnittsmått så kan de omöjligt sitta bra/perfekt på alla. Fördelen är att de oftast är lite billigare och att det är enkelt att köpa dem.


Skräddarsydd kostym
Designade och sydda av erfarna skräddare. Du får testa kostymen flertalet gånger under tillverkningsprocessen och varje gång anpassas den lite mer tills den passar dig perfekt. Varje kostym är unik och är endast gjord att passa dig och dina behov.

 

 

Denna analogi är rätt passande när det kommer till hemsidor

 

 

Wordpress - one size fits all?

Wordpress har ett stort utbud av färdiga mallar som hjälper dig att snabbt och enkelt få igång en väldigt fin hemsida. Det finns en heldel liknande tjänster som t.ex. Squarespace, Wix, Webflow & Weebly.
Till ett nystartat företag med mindre budget skulle jag absolut kunna rekommendera någon av dessa till att börja med.

Problemen uppstår ofta när hemsidan växer och hunnit mogna lite
Minsta lilla grej som du vill ha annorlunda utifrån mallen kan bli dyr och tidskrävande om du inte har programmeringskunskaper. Du kan försöka leta bland alla tiotusentals plugins och kolla om någon av dessa löser ditt problem ELLER anlita en konsult som löser det åt dig (tillfälligt, tills hemsidan mognat ytterligare).

 

 

Det handlar egentligen inte om vilken plattform du väljer 

Den stora frågan är: Vill du ha en trygg byrå för långasiktiga framtida samarbeten eller ett snabbare och billigare "hopkok" till hemsida?

 

Fundera på det här om står mellan en färdig mall och skräddarsydd hemsida av en byrå:
Dina besökare klagar på en affärskritisk funktion som inte fungerar - vad gör du?
Hemsidan går ner - vem ringer du?
Hemsidan är går väldigt långsamt - varför?
Typsnittet är svårläst och du vill ha den större - hur gör du?
Hur kommer jag högre upp på Google? Hur kopplar jag mitt formulär till Mailchimp? Hur tar jag emot betalningar via Klarna? Hur får jag in mitt Twitterflöde på startsidan? Varför ser hemsidan konstig ut i mobilen? Varför konverterar inte mina besökare? Hur gör jag min hemsida flerspråkig? Hur bygger jag en kampanjsida? Hur får jag in en enkel webshop?

 

Att underhålla allt själv och att lära sig allt från grunden är extremt tidskrävande - och var det inte så att “tid är pengar”? 

 

Så varför just Umbraco?

Umbraco ett väl etablerat och stabilt open-source CMS som har funnits sedan 2003. Umbraco är byggd på Microsofts .NET-plattform och driver hundratusentals hemsidor världen över. Umbraco underhålls och utvecklas av ett stort community samt högkvarteret/produktägarna i Danmark. Umbraco är extremt fexibelt och ger oss goda möjilgheter att lösa i stort sett alla problem och lösningar.

 

 

Intresserad av ett förutsättningslöst möte?

Prata med Marcin eller läs mer här!

Ring: 08 - 522 185 63 eller skriv till: [email protected]

 

http://camelonta.se//media/1438/wordpress-vs-umbraco.png