Barnens Ö UX design

Framtidssäker sajt i Umbraco Uno för Barnens Ö

För vem:

Stiftelsen Barnens Dag och Barnens Ö

Vad:

UX Design , Webbutveckling

Verktyg:

Sketch, Zeplin, Umbraco Uno

Metoder:

Workshop, Konkurrentanalys, Sitemap, Wireframing

När:

Vår 2021

Uppdrag

Barnens Ö befintliga webbplats var byggd på ett CMS som var utdaterat och behövde därför en uppdatering med en ny sajt på ett nytt CMS. Målet var att ta fram en framtidssäker sajt på Umbraco Uno, som passade både deras behov och önskemål.

Om Stiftelsen Barnens Dag och Barnens Ö

Stiftelsen Barnens Dag bildades 1980 och övertog då Barnens Dags Förenings egendomar på Barnens Ö och Fiskeboda i Katrineholms kommun. Syftet är att främja verksamhet för barn och ungdom samt att äga och förvalta egendomarna på Barnens Ö och Fiskeboda för verksamhet året om.

Resultat

Camelonta byggde Barnens Ö nya sajt med Umbraco Uno vilket resulterade i en design som var mer uppiggande och inbjudande, och ett CMS som är lättare att redigera och skapa nytt innehåll på. Barnens Ö fick ett antal designade sidor som fungerade som mallar så att de enklare kunde fylla på med eget material.

"Camelonta hjälpte oss att uppdatera och modernisera vår webbplats. Vi ville ha en hemsida som kändes modern och hållbar, och som kunde växa med oss och våra behov. Camelonta förstår vår verksamhet bra vilket underlättade samarbetet. Den nya hemsidan blev mer användarvänlig och tillgänglig, och passar vår målgrupps behov mycket bättre. Den blev också mer lekfull och varm, och representerar oss som organisation mycket bättre."

Julia Ohlström, Barnens Ö

Arbetsprocess

Camelonta hade en tydlig utformning av struktur och innehåll och under projektets gång hade vi avstämningar tillsammans med Barnens Ö kring design och utseende. Vår produktdesigner arbetade med flera olika färgkombinationer utifrån Barnens Ö grafiska profil, illustrationer och bilder. Därefter avslutades projektet med en utbildning för Barnens Ö kring hur man arbetar i Umbraco Uno.

Barnens Ö: Julia Ohlström
Projektledning, Camelonta: Charlotte Hedén
Produktdesigner, Camelonta: Julia Falk
Utvecklare, Camelonta: Simon Elmqvist