FlowscapeWebbutveckling & UX Design

Ökad prestanda och användarupplevelse för Flowscape

För vem:

Flowscape

Vad:

Webbutveckling , UX Design

Verktyg:

Contentful, Sketch, Zeplin, Codyhouse, React, Next.js

Metoder:

Workshops, UI skisser, Användingstest, Wireframing, Konkurentanalys

När:

2020

Uppdrag

Flowscape har länge varit ledande inom sin bransch men under de senaste åren har de dykt upp en del konkurrenter på marknaden. För att verka konkurrenskraftigt behövde Flowscape modernisera sin webb, på ett enkelt sätt möjliggöra exponeringen av deras lösningar/produkter och även förbättra användarupplevelsen för besökarna.

Om Flowscape

Flowscape erbjuder möjligheten till moderna kontor genom smidig desk booking. Med Flowscapes produkt kan man visualisera och schemalägga sina mötesrum, kontorslokaler och andra resurser med oöverträffad enkelhet och användarvänlighet.

Utmaningar

Flowscape har länge varit ledande inom sin bransch men under de senaste åren har de dykt upp en del konkurrenter på marknaden. Deras konkurrenter har mer uppdaterade sajter och som uppfattades möjligtvis mer moderna. För att möta potentiella kunders förväntningar behövde Flowscape modernisera sin webb och på ett enkelt sätt möjliggöra exponeringen av deras lösningar/produkter.

Lösning

Flowscape växer internationellt och såväl teknisk infrastruktur och innehåll bör kunna stödja detta. Contentful och NextJS passade bra för att vi kan ha hela sajten utspritt i ett slags CDN(Content Distribution Network). Detta innebär att en besökare från USA får sajten från en server som finns någonstans i USA medan en svensk besökare får det exempelvis från en server i Stockholm. Därmed får Flowscape mycket bättre prestanda på sajten.

Med Contentful fick vi bra stöd för att kunna arbeta med komplicerat innehåll där vi flexibelt kunde komma fram till bra innehållsmodeller som passade både kunden och de vi ville skapa. Verktyget erbjuder även bra stöd för språkhantering.

28,8%

Fler besökare på sajten

270%

ROI

Förbättrad

Prestanda och UX

Resultat

Vi hjälpte Flowscape att utveckla en helt ny webbplats som hade ett stort fokus på användarupplevelsen och design. Detta resulterade i att Flowscape fick ett CMS som lätt kan skalas av efter behov och en modern teknik som ger lysande prestanda och användarupplevelse. Flowscapes besökare på hemsidan optimerades märkbart under 6 månaders tid. Den totala return of investment uppskattas idag till 270%.

Arbetsprocess

Inledningsvis hölls planeringsmöten och många dialoger kring design och innehåll. Naturligtvis hölls dialog även löpande under projektets gång då det var av stor vikt för båda parter att man möter förväntningarna på bästa möjliga sätt. Flowscape använde Cision som tjänst för IR information som hade ett API som vi kunde nyttja till viss grad. Vi kunde enkelt utveckla samma funktionalitet med förbättringar i Contentful, i de fall som Cision föll kort.

Med hjälp av en backlog från föregående fas, prioriterades här uppgifterna i projektet och delades in i så kallade sprintar. En sprint startas, utvecklas och färdigställs inom en tidsram tills konceptet är implementerat innan man går vidare till nästa sprint. När sprintarna var färdigställda så framställdes en testlansering då utvecklare och Flowscape gemensamt gick igenom resultatet innan den slutgiltiga lanseringen.

Marketing Coordinator & Business Developer, Flowscape: Theresia Eriksson
Utvecklare, Camelonta: Patrik Edqvist
Produktdesigner, Camelonta: Julia Falk