Webbyrå som kan design

Vi är en digitalbyrå som hjälper dig med din nya grafiska profil och webbdesign. Våra UX-designers på Camelonta arbetar efter en designprocess som är baserad på tät återkoppling mellan designer och dig som kund. Utifrån ditt behov kan våra tar våra grafiska designers fram schyssta och snygga lösningar med fokus på användarvänlighet och ökad affärsnytta.

Grafisk design & webbdesign

Grafisk design är en viktig och avgörande komponent både inom webbutveckling och digital marknadsföring. Med användarcentrerad design skapar vi nya digitala lösningar och utvecklar dessa med fokus på att optimera dina resultat. Vi tar fram allt från kreativa kampanjsidor till avancerade e-handelsplattformar. Är du är i behov av en ny sajt eller är det dags för en uppdatering på din existerande sajt, så är vi rätt byrå för dig.

Olika delar inom webb och grafisk design som vi kan hjälpa er med:

Koncept, design och varumärkesarbete

Du kan med rätt design attrahera och konvertera fler besökare till ditt företag och på så sätt nå dina satta mål. För att hitta rätt design krävs en förståelse för dig, dina kunder och det du erbjuder. Vår konceptutvecklings process börjar med dina utmaning. Vi arbetar med problemlösning på ett metodiskt och iterativt tillvägagångssätt som bygger på ett nära samarbete med dig som kund. När målen är tydliga går vi in i idégenereringsfasen som mynnar ut i ett konkret lösningsförslag med design skisser som bland annat definierar vilka färger, former, funktioner och andra element som passar för just din applikation och målgrupp.

UI- & UX-design 

Våra duktiga designers inom UI (User interface) och UX (User experience) är med från projektstart och ser till att din produkt optimeras, utifrån tonalitet, känsla och flöden. Medan UI-design visar hur produkten kommer se ut och uppfattas så handlar UX-design om själva interaktionen mellan användaren och din produkt.

En användarvänlig design är lika viktig för hur besökarna uppfattar ditt företag och för att din hemsida ska konvertera. Med hjälp av research och användartester som till exempel kundresor och definiering av personas kan vi ta fram designförslag som optimerar din lösning. 

Genom att ständigt testa, utvärdera och komma med förbättringsförslag ser vi till att din hemsida alltid är tillgänglighetsanpassad och fungerar så bra som möjligt. Bland annat erbjuder vi anpassade UX-analyser med syfte att förbättra din sajt och dess flöden.

Grafisk profil och logotyper

Den grafiska profilen är som en manual för hur ditt företags logotyp ska användas samt vilka färger, typsnitt och grafiska element som kan/ska ingå i den visuella kommunikationen. Syftet med grafisk design är att kunna kommunicera enhetligt för att bygga ett starkt varumärke och förtroende hos användaren. Våra grafiska designers på  Camelonta hjälper dig att ta fram en mall för tonalitet, logotyper, färger, typsnitt och andra designelement ditt företag ska använda för att skapa ett tilltalande helhetsintryck som sticker ut ur mängden och ger en hög igenkänningsfaktor hos dina kunder och besökare.


Arbetsgång

Vi börjar alltid varje projekt med ett möte där webbdesignern kan ställa frågor gällande önskemål, utmaningar och hur du vill att ditt varumärke ska presenteras. Därefter analyserar vi er webbplats och tar fram en strategi för layout och struktur. När vi sedan bestämt strukturen så är det dags att sätta färg och form på sajten! Här tänker våra designers mycket på både er grafiska profil och över den visuella hierarkin som hjälper besökare att avgöra vad som är viktigt.

Vi vet att den grafiska utformningen, användarens interaktion och produktens struktur och funktion är avgörande för hur dina kunder upplever din webbsida, app eller tjänst. Camelonta är en digitalbyrå som älskar att skapa nya digital lösningar med användarcentrerad design - allt för att optimera dina resultat!

Webbdesign är en viktig och avgörande komponent både inom webbutveckling och digital marknadsföring. Vid starten av ett nytt projekt sätter vi oss alltid in i kundens utmaning och kartlägger användarnas behov, beteenden och drivkrafter för att kunna optimera lösningsförslaget med hjälp av rätt design. Genom den senaste tekniken förverkligar vi sedan idéer med hjälp av digitala verktyg som: 

  • Adobe 

  • Zeplin

  • Sketch

Vi hjälper dig!

Är du osäker på vad du och din verksamhet behöver? Våra UX-designers Camelonta är experter inom webbdesign och grafisk design - Kontakta oss här så hjälper vi dig!