Byråchefen har ordet - vart är Camelonta påväg?

I januari 2019 klev han in på kontoret på Saltmätargatan 8 med både en vision och drivkraft att göra skillnad. Möt Alexander Kafkaletos, 36 år, byråchef på Camelonta som brinner för sitt jobb! 

Vad gör du i din roll som byråchef?

- Jag har ett operativt ansvar för byrån. Camelontas grundare Olof Törnqvist har, sedan jag tillträdde som byråchef, tagit ett steg tillbaka och fokuserat på systerbolaget Triggerbee. Mitt uppdrag är att utveckla Camelonta mot de mål och förväntningar som finns från styrelsen sida. Mina arbetsuppgifter innefattar bland annat affärsutveckling och utveckling av våra erbjudanden, bygga organisation och struktur, samt överlag se till så att vi är den bästa platsen att vara på - både för kunder och medarbetare. Världens roligaste jobb! 

Vart står Camelonta idag och vart är byrån på väg?

Idag har Camelonta 9 anställda men redan efter sommaren kommer 5 nya medarbetare. Planen är att växa med ca 4-5 personer per år, vilket vi tycker är en rimlig och sund tillväxtplan.

Vi växlar upp ordentligt under hösten

- Vi får in flera viktiga rekryteringar här efter semestrarna. Vi får in Patrick och Jack som är seniora utvecklare. Patrick kommer även att ha som mål att ta sig an rollen som teknisk projektledare. Och för två veckor sedan började Charlotte som är en grym projektledare som redan har hunnit komma igång med ett flertal olika projekt. Vi har Rebecca som precis kommit in som Design Director och som ska ta vårt experience- och designerbjudande till nästa nivå! Och nu mera har vi Frida hos oss, vår Office Manager som redan efter en vecka på jobbet, gör det till en fröjd för alla kunder och medarbetare att vara på kontoret.

Långsiktigt mål: Sveriges bästa byrå!

- Vi har satt en vision att vi ska bli Sveriges bästa digitala byrå och en konkret målsättning är att bli årets byrå inom 5 år. Visionen är viktig som symbol för vad vi ska åstadkomma. Det handlar om vilken nivå vi ska upp till i alla delar av verksamheten. Det är en skitkul resa, som kanske inte alltid blir spikrak, men det måste man vara beredd på!

Hur når Camelonta dit?

- Vi har satt en tydlig strategi och utan att säga för mycket ska vi vara kvalitativa och noggranna i allt vi gör och vi ska ha de bästa medarbetarna för att göra det. Våra värderingar, krav och inställning ska genomsyra allt vi gör - från detaljer på kontoret till leverans och bemötande. Vi har också målet att bli den bästa arbetsplatsen! 

Framöver kommer vi även börja titta på att bredda vår affär och våra erbjudanden. Vi kommer också ge oss in på andra områden när det gäller webbutveckling, men också utveckla vårt marketing-erbjudande.

“Vi satsar på individuella kompetensbudgetar och uppmuntrar till utbildningar”

Hur är Camelonta som arbetsplats?

- Om vi börjar med kulturen så har Camelonta en härlig, inbjudande och familjär kultur. Vi värdesätter att alla är med, att det är fördomsfritt och högt i tak. Vi gör mycket saker tillsammans och något som jag tycker är extra kul är vår positiva inställning till hälsa och balans i livet där vi har mycket förmåner. Vi ska naturligtvis bygga vidare på detta och låta alla som kommer in vara med och forma kulturen på Camelonta.

- Att vara den bästa arbetsplatsen handlar dels om de sociala bitarna - att man ska trivas med sina kollegor och utvecklas som person. Men den professionella sidan också väldigt viktigt - det vill säga att man känner att man utvecklas professionellt hos oss i sin yrkesroll. Företaget består av människor och om inte människorna utvecklas kommer också företaget att stå stilla. Jag vill verkligen att Camelonta ska vara en bra grogrund för att kunna växa i sin yrkesroll. Vi satsar därför väldigt hårt på kompetensutveckling - både individuellt och kollektivt.

Vad söker du efter hos en ny medarbetare?

- Det är svårt att sätta fingret på speciella egenskaper. Jag tycker att det är bra med olika personlighetstyper på ett bolag. Alla personer kan se olika på olika saker och man behöver olika vinklar för att utvecklas. Annars blir vi väldigt homogena, vilket jag tror kan hämma utvecklingen. När vi rekryterar så går vi i större utsträckning på personen snarare än kompetensen. Kompetensen måste naturligtvis finnas där, liksom potentialen. Däremot kommer vi alltid bedöma personen och karaktären lite högre än kompetensen. 

Söker du nya medarbetare nu? Hur kan man söka sig till Camelonta?

- Vi söker alltid bra medarbetare, så det går alltid bra skicka in en spontanansökan till oss om man känner att det här känns och kul och någon som man vill vara med på. Konkret just nu söker vi söker vi fler utvecklare, men framöver kommer vi även att rekrytera andra roller och fler digitala marknadsföringsspecialister.

- Om man vill söka sig till Camelonta kan man hitta aktiva roller vi söker på vår karriärsida. Men som sagt tar vi gärna in spontanansökningar också!

 

Vilka förmåner har man som anställd hos Camelonta?

Det finns många planer på att bredda förmånerna för alla medarbetare på Camelonta. Här listas några fördelar med att arbeta hos oss idag:

  • Kompetensutveckling

  • Frukost på jobbet dagligen

  • Friskvårdsbidrag och Sats-deal.

  • Gratis gymkort om man tränar minst 40 ggr på ett år

  • Vårdförsäkring

  • Tema-aktiviteter och resor

  • Rolig arbetsplats med pingis och Fussball