Inside tips för dig som vill praktisera inom digital marknadsföring!

Söker du efter din första praktik inom digital marknadsföring, eller kanske vill du veta hur det är att praktisera hos just oss på Camelonta? Läs då vidare, för att få inside info från vår egna & superduktiga marketing praktikant Alexandra! Alexandra delar även med sig av 3 tips när det kommer till att praktisera inom digital marknadsföring.

Praktikant med film och konst i bagaget

Under början av året har vi haft turen att ha Alexandra Lindmark 22 år, student från Stockholms Universitet hos oss som praktikant. Alexandra går just nu sitt tredje år på universitetet och läser marknadskommunikation och IT.

Alexandra kommer från Stockholm men har rötter både från Italien och Finland. På fritiden tycker hon om att måla tavlor och gjort det sedan barnsår.

Berätta om dig själv!

- Jag har bakgrund som filmskapare på gymnasiet där jag även fick stipendium för bästa filmelev. Utöver digitalt skapande tillbringar jag mycket fritid åt konstnärligt hantverk med oljemålning på canvas och drejning. Andra sidointressen inkluderar musikskapande och tennisspelande. Jag har många spretiga intressen men med en gemensam nämnare, kreativitet! 

Stimulerande uppgifter som främjar kreativitet

På Camelontas avdelning för digital marknadsföring finns möjligheten att arbeta med bland annat content, paid acquisition, sociala medier, e-post marknadsföring och strategi.

Alexandras praktik har inlett med att vi satt ner och gjorde en plan med de områden hon vill lära sig mer om. 

 Vilka typer av uppgifter får du göra som praktikant hos Camelonta?

- Jag har fått fördjupa mig i Google Ads och Google Analytics för att förstå hur annonser och hemsidor kan optimeras för att uppnå vissa företagsmål. Vidare har jag medverkat i olika workshop och tagit fram content till sociala kanaler, både internt och till kunder.

- Som favoritprojekt är jag riktigt taggad på kommande uppgift där jag ska producera kortare filmer. Det är väldigt stimulerande med olika uppgifter som främjar kreativitet och ger praktisk utövning till mina teoretiska kunskaper från universitetet.

 Vad har varit mest utmanande?

- Som med alla nya företag, är det en utmaning att komma in i och förstå en ny företagskultur. Genom att sitta med och observera andras sätt att arbeta med olika uppgifter får jag mycket inspiration till nya idéer. Då kan det också vara en utmaning när idéerna är svåra att genomföra då jag ännu inte har tillräckligt med kunskap.

- Sen är det en utmaning att skapa kreativt innehåll som passar bäst för ett företag och som inte bara speglar vad jag själv tycker om.

Grym arbetsplats med nära handledning

På Camelonta strävar vi efter att vara inkluderande, hjälpsamma och uppmuntrar gärna till humor. På arbetsplatsen har vi haft praktikanter i många år och är positivt inställda till att fortsätta ta in praktikanter med en passion för digital marknadsföring.

Varför ska man söka praktik hos Camelonta?

- Jag sökte praktik hos Camelonta med motivation att få lära mig så mycket som möjligt. Det är en grym arbetsplats om du vill komma nära inpå arbetsuppgifter och få tillgång till nära handledning. Alla i marketing-teamet har varit lyhörda på olika arbetsområden och uppgifter jag är intresserad av och har varit otroligt hjälpsamma.

- Praktiken består av varierande uppgifter med utrymme för eget ansvar och kreativ frihet. Det märks att nyckeln på Camelonta är passion och vi firar alla segrar tillsammans! Sammanhållningen är så fin och det känns som en extra familj.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

- Jag har alltid varit säker på att jag vill arbeta på en plats med rum för kreativitet. Till min förvåning innebär digital marknadsföring mer kreativitet än vad jag har föreställt mig och jag ser med positiv anblick på vidare arbete inom branschen.

- Jag håller alla dörrar öppna och är lyhörd för alla olika möjligheter som kan komma min väg. Att arbeta här skulle jag inte tacka nej till!

Alexandras 3 snabba tips för praktik inom digital marknadsföring:

Alexandra delar med sig av sina tips som kan hjälpa dig som vill praktisera inom digital marknadsföring eller är nyfiken på vad man som praktikant bör tänka på.

 1. Se till att testa alla möjliga uppgifter!
Här kan du få upp ögonen för helt nya arbetsuppgifter och få möjlighet till att fundera på vilka områden du vill arbeta med.

2. Häng med på möten!
Jag har lärt mig mycket bara genom att observera hur kundkontakt fungerar och hur framtagning av strategier har vuxit fram genom möten. 

3. Var nyfiken och framåt!
Praktik är ett perfekt tillfälle att visa fram fötterna, trots att det ligger minimal press på dig som praktikant. Vem vet om det kan leda till din nästa tjänst?

Kort recap

Alexandra är en kreativ ugn person som sökte sig till Camelonta med motivation att lära sig så mycket som möjligt inom digital marknadsföring. Hon känner sig som en i den familjära gruppen och gillar de olika uppgifterna som ger rum för kreativitet. Bland de olika områden som hon har fått arbeta med trivs hon bäst med content på sociala medier och filmskapande.


Vidare tipsar Alexandra om hur du som praktikant kan få det bästa av praktiken och förhoppningsvis även bli anställd. Hon råder om att testa så många olika områden som möjligt, var närvarande på möten och framförallt, var nyfiken och framåt! 

Sök praktik hos Camelonta!

Camelonta har en lång tradition av att ta emot och lära upp studenter. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper till blivande utvecklare och marknadsförare.

Just nu är vi precis i uppstarten att ta emot praktikanter inför nästa termin. Tycker du att det låter spännande?