Facebook annonsering

Med Facebook annonsering kan du pricksäkert nå din målgrupp till en låg kostnad jämfört med andra kanaler. Facebook marknadsföring är effektivt och kan ta ditt företag till nästa nivå. Vi hjälper dig att lyckas med Facebook annonsering!

Annonsera på Facebook

Det finns många fördelar med Facebook annonsering, en av de är möjligheten att annonsera mot en väldigt specifik målgrupp. En annan fördel är att Facebook annonsering kan vara väldigt kostnadseffektivt med rätt utformning och kontinuerlig optimering. Att annonsera på Facebook passar både B2C och B2B, små som stora företag och det är effektivt för alla branscher.

Du kanske upplever att det är svårt att nå din målgrupp? Eller kanske får du inte in så mycket trafik till din sajt som du hade önskat? Marknadsföring på Facebook löser de problemen och är därför en bra lösning om du vill få fler följare, mer engagemang, fler webbplatsbesök, konverteringar eller leads! Att anlita en Facebook byrå kan göra stor förändringar i din marknadsföring.

Vad är Facebook Ads - och hur fungerar det?

Facebook annonsering, eller Facebook Ads, är ett verktyg som gör det möjligt för företag att marknadsföra sina produkter och tjänster till en bredare publik på Facebook och Instagram. Med över 2,8 miljarder aktiva användare är Facebook en av de största sociala plattformarna på internet, vilket gör den till en toppen plats för marknadsföring.

Facebook Ads fungerar genom att företag skapar annonser som visas på Facebook-plattformen. Annonserna kan anpassas efter målgruppen och kan innehålla text, bilder, video och andra kreativa element.

Fördelarna med Facebook annonsering är många. För det första kan företag nå ut till en mycket större publik än de skulle kunna med traditionell marknadsföring. För det andra är Facebook Ads mycket mer riktade än andra annonseringsalternativ, vilket innebär att företag kan anpassa sina annonser till specifika demografiska, geografiska och intresserade målgrupper.

Att använda Facebook annonsering är också en effektiv och kostnadseffektiv marknadsföringsmetod. Annonsering på Facebook kan vara billigare än traditionell marknadsföring, och företag kan också bestämma sin budget för annonseringen.

Företag som vill lyckas med Facebook annonsering bör ha en klar strategi och en förståelse för sin målgrupp. Vill du ha hjälp med din Facebook marknadsföring och annonsering? Kontakta oss så tar vi reda på hur vi kan hjälpa dig att nå ut till en större publik och öka din försäljning!

Facebook - En av världens största plattformar

Att marknadsföra ditt företag på Facebook ger dig möjligheten att nå ut till ett stort antal människor, Facebook är nämligen en av världens största plattformar med över 2.7 miljarder användare internationellt. I Sverige har Facebook hela 6 miljoner användare, så oavsett vilken bransch ditt företag är i så är chansen stor att din målgrupp finns på Facebook!

Genom Facebook annonsering kan du nå ut till ett stort antal människor, vilket i sin tur kan skapa engagemang och interaktion genom din marknadsföring. Det finns många möjligheter när det kommer till att rikta in sig mot en målgrupp, du kan bland annat filtrera på ålder, kön, civilstånd. ort och intressen. Detta gör annonserna väldigt träffsäkra, vilket är väldigt positivt för din budget, konverteringsfrekvens och ROI.

Olika mål med Facebook annonsering

 • Öka följare till dina olika kanaler

 • Driv mer trafik till din webbplats

 • Få nya kunder eller leads

 • Nå ett större engagemang kring något, som en produkt eller ett evenemang

Intresserad av att veta hur vi hjälpt våra kunder?

icon

På Camelonta har vi hjälpt våra kunder att nå nya höjder inom digital marknadsföring och just marknadsföring på Facebook. Genom vår expertis och erfarenhet har vi kunnat skapa asgrymma lösningar som gett både synlighet online och ökad försäljning. Vi är stolta över att ha hjälpt våra kunder att både växa och utvecklas inom den digitala världen, så låt oss nu hjälpa dig att ta ditt företag till nästa nivå!

Under våra case kan du se ett urval av våra kundprojekt och hur vi som digital marknadsföringsbyrå har hjälpt de att nå sina mål på bland annat Facebook.Hur vi jobbar med Facebook annonsering

Vi har en process för hur vi jobbar med marknadsföring på Facebook som byrå. För att det ska bli så bra som möjligt börjar vi med ett möte där vi har en workshop för att ta fram målgrupper, koncept och mål. På en workshop diskuterar vi bland annat..

 • Vad du önskar uppnå med Facebook annonseringen och vi sätter tydliga mål för kampanjen.

 • Vi ger ett budgetförslag och diskuterar tillsammans utifrån vad målet är ungefär vad budget bör vara för att uppnå önskat resultat.

 • Vem du vill nå med annonseringen, vi tar tillsammans fram målgrupper för annonseringen. Utifrån hur målgruppen ser ut tar vi också fram ett koncept.

Efter workshopen så ordnar vi på Camelonta resten. Vi sätter upp kampanjen, sätter upp målgrupper och skriver annonstexter. Annonserna utformar vi självklart på ett sätt som engagerar målgruppen. När en kampanj är igång kommer vi ha löpande optimering för att se att kampanjen når de mål vi tillsammans kommit överens om.

Vill du ha hjälp med din annonsering av en Facebook byrå? Hör av dig till oss på Camelonta idag så hjälper vi dig!

Vad kostar det att annonsera på Facebook?

Du väljer själv hur mycket du vill spendera i budget när det kommer till marknadsföring på Facebook. Antingen kan du välja en budget per dag eller livstidsbudget. Något som är bra att veta är att Facebook aldrig kommer överstiga din budget, du kommer alltså aldrig betala mer än vad du har angett som budget.

 • Daglig budget

   Är det genomsnittliga belopp du vill spendera på din marknadsföring per dag, passar en generisk annonsering som du kommer ha rullande.

 • Livstidsbudget

   Är det totala belopp du vill spendera på din marknadsföring under en utvald tidsperiod, passar exempelvis kampanjer som har ett tidsbegränsat erbjudanden.

Vi är digital byrån för dig!

Låt oss hjälpa dig att ta din Facebook-marknadsföring till nästa nivå! Vi är experter på riktade annonser, kreativ design och smart marknadsföring. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi som digital byrå kan hjälpa dig att öka din synlighet online och nå dina mål.