Contentful CMS

Contentful CMS- ett av marknadens bästa Headless CMS-verktyg. Den flexibla lösningen gör det möjligt att bygga digitala upplevelser genom att samla allt innehåll i en hub. Vi är Solution partner till Contentful och experter på hur du får ut maximalt av detta kraftfulla Headless CMS.

Contentful - Nästa generations innehållsplattform som ger kraftfulla integrationsmöjligheter.

Ett nytt sätt för företag och organisationer att arbeta med innehållshantering. Contentful är en Caas (Content management as a service), en plattform som distribuerar innehåll till webbplatser, mobila appar och andra plattformar via API. Contentfuls innehållsplattform är en del av nästa generations teknik, långt bortom de äldre CMS-funktionerna.

Varför ska du använda Contentful?

Fördelar med Contentful headless CMS:

 • Det är molnbaserat, du behöver inte tänka på hosting, säkerhet eller andra bekymmer.

 • Stor flexibilitet i ditt val av teknik. Eftersom Contentful är API-baserat är du inte bunden till någon teknik eller något särskilt ramverk

 • För redaktörer är det enkelt att uppdatera och hantera komplext innehåll utan att behöva arbeta med kod eller fundera på layouten.

 • Samma innehåll kan enkelt återanvändas i flera olika kanaler eller platser

 • Vidareutveckling och förändringar är enklare att genomföra jämfört med ett traditionellt CMS verktyg

 • Uppgraderingar görs automatiskt och riskerar inte att förstöra något

Är Contentful lösningen för er?

Alla har olika behov och förutsättningar, det är därför svårt att ge en generell rekommendation för vilket CMS verktyg ni ska använda. Om någon av punkterna nedanför stämmer in på er kan Contentful vara verktyget för er:

 • Ni arbetar i flera olika kanaler med innehåll eller behöver få ut innehåll i flera olika kanaler samtidigt

 • Ni vill integrera ert CMS verktyg med flera olika verktyg och tjänster

 • Ni arbetar idag med stora mängder av olika typer av innehåll

 • Ni planerar en framtida övergång till molntjänster

 • Ni är ett redaktionellt team som gärna vill bara fokusera på innehållet

 • Ni väver in blandningar av eget innehåll och genererat innehåll eller innehåll från andra källor

Är ni intresserad av att bolla om vad som skulle passa er, är ni varmt välkommen att kontakta oss!

Camelontas tjänster

Vi är en webbyrå i Stockholm som levererar allt från design, utveckling och digital marknadsföring. När ni vill göra om er befintliga webbsida eller bygga en helt ny hjälper våra webbexperter er att hitta den bästa tekniska lösningen för er vision. Vill du veta mer om hur vi jobbar med webb? Här kan du läsa om webbutveckling för att se vad vi kan erbjuda er.

Oändliga möjligheter utan begränsande ramverk

Många ser idag fördelarna med ett Headless CMS-verktyg. Contentful ger oändliga möjligheter att bygga funktioner, utan begränsande ramverk. Headless verktyg erbjuder företag en rörlighet och flexibilitet som många söker efter. Genom sin approach är det nya verktygen utmanare till de traditionella innehållsplattformar som WordPress och Episerver, som många känt att de varit begränsade av.

Det är en innehållsplattform för de som vill bygga digitala upplevelser i såväl liten som stor skala. Det är möjligt för team att samla allt innehåll i ett enda nav och strukturera det för användning i den digitala kanal man vill. Att integrera innehållet med andra verktyg går sömlöst med hjälp av öppna API:er vilket ger kraftfulla integrationsmöjligheter.

Intresserad av att veta mer om hur vår webbyrå i Stockholm arbetar med Contentful? Kontakta oss!

icon

Vem använder Contentful?

Idag används programvaran av företag som behöver leverera digitala upplevelser över olika kanaler och marknader. Hela 28% av Fortune 500-företagen använder sig av Contentful som driver deras digitala upplevelser. Förutom de 28% använder även sig tusentals andra ledande varumärken av Contentful. Så svaret på frågan är att alla från små till stora företag världen över använder sig av Contentful headless CMS.

På Camelonta gör vi en god bedömning tillsammans med er om er nuvarande situation och er framtid för att göra rätt val! När vi gör ett val vill vi också att ni förstår anledningen till det och de fördelar eller begränsningar som kan innefattas.

Camelonta är Solution Partner till Contentful och ett tryggt val när du väljer detta CMS eller har tankarna på en arkitektur som bygger på ett headless-CMS.

"Contentful has a well-articulated vision for helping companies become digital-first, plus the capabilities to help them get there."

- The Forrester Wave™: Agile Content Management Systems (CMSes), Q1 2021