Tips & Trender

Den digitala utveckling rusar fram och det kan vara svårt att hänga med i svängarna. För att hjälpa dig att navigera i den digitala världen så skriver vi regelbundet artiklar som hjälp

Inside tips för dig som vill praktisera inom digital marknadsföring!

Söker du efter din första praktik inom digital marknadsföring, eller kanske vill du veta hur det är att praktisera hos just oss på Camelonta? Läs då vidare, för att få inside info från vår egna & superduktiga marketing praktikant Alexandra! Alexandra delar även med sig av 3 tips när det kommer till att praktisera inom digital marknadsföring.

Läs hela artikeln

Kom igång med videoannonsering! [Med infografik]

Videoannonsering är den mest effektiva formen av marknadsföring och en viktig del för att öka varumärkeskännedomen & försäljning, något du inte vill missa under 2019! Läs vidare för att få information du behöver för att komma igång med videoannonsering. Du får tips på vad du bör tänka på när du skapar videoannonser, rekommendationer på olika verktyg och information om vilka krav som finns kring formatering och design.

Läs hela artikeln

14 begrepp du bara måste ha koll på inom digital marknadsföring

Som du säkert vet finns det många begrepp att hålla koll på inom digital marknadsföring. Vi har i denna bloggpost plockat ut 14 som vi vill lyfta lite extra mycket. Vi vet redan att vi kommer att skriva en follow-up på denna bloggpost med ytterligare begrepp - det finns så himla många! Tills dess får vi nörda in oss på följande:

Läs hela artikeln

Sökmotoroptimering - En introduktion

När vi pratar om sökmotoroptimering så menar vi i de allra flesta fallen förbättrad synlighet på Google i de organiska sökresultaten. I Sverige står Bing och Yahoo bara för ungefär 5% av sökmotortrafiken, och Google dominerar med resterande del av marknaden.

Läs hela artikeln

B2B marknadsföring på sociala medier: vilken strategi funkar 2018?

År 2018 började med en chock för många företag som satsar på marknadsföring i sociala medier: den 12:e Januari annonserade Facebooks grundare Mark Zuckerberg att vi i fortsättningen kommer att se drastiskt mindre innehåll skapat av företag i våra nyhetsflöden. Reaktionerna från marknadsföringsexperter var att den organiska spridningen av innehåll på Facebook är död. 

Läs hela artikeln

Så blir du framgångsrik med din digitala strategi

För oss som älskar internet och statistik är ett av årets höjdpunkter när den årliga rapporten från IIS kommer ut. Jag talar såklart om Svenskarna och Internet, undersökningen som djupdyker ner i svenskarnas internetvanor. Jag har läst hela rapporten och tagit ut 3 intressanta trender som är bra att ha koll på om du inte vill hamna efter med din digitala strategi.

Läs hela artikeln