Tips & Trender

Den digitala utveckling rusar fram och det kan vara svårt att hänga med i svängarna. För att hjälpa dig att navigera i den digitala världen så skriver vi regelbundet artiklar som hjälp

Vad är Marketing Automation?

- Är det ett Buzzword? Camelonta förklarar och reder ut begreppet! Marketing Automation är ett allt mer förekommande samlingsnamn för processer och mjukvara som automatiserar digital marknadsföring och genererar leads.

Läs hela artikeln

Lyckas med din B2B e-handel 2021!

Funderar du på att starta upp din B2B e-handel eller utveckla den du har idag? I detta blogginlägg går vi igenom hur du lyckas med e-handel. Ladda ner en mall för att göra ett användbarhetstest och testa din webbplats!

Läs hela artikeln

Vilka tider är bäst att publicera innehåll på sociala medier? [Med infografik]

Att skapa digitalt innehåll som engagerar kunder är något vi alla företag strävar efter, som är närvarande på sociala medier. Förutsättningen för bra exponering handlar delvis om att innehållet ska ha god kvalité och vara anpassad efter rätt målgrupp. Det finns dock ännu ett sätt att öka chansen till exponering; nämligen att tajma rätt! 

Läs hela artikeln

Benchmarks för annonsering på sociala medier 2022 [CTR, CPC, CVP]

Undrar du hur dina annonser presterar jämfört med branschstandarder? I denna artikel gör vi det enkelt för dig som annonserar på sociala medier! Ladda ner infografiken och jämför dina resultat med benchmarks för topp 5 plattformar för annonsering: Facebook, Instagram, LinkedIn, Google Ads & Pinterest.

Läs hela artikeln

Din ultimata guide till SEO 2021

Vi har tagit fram en komplett SEO-guide till dig som vill lära dig mer om SEO och direkt kunna öka synligheten för din webbplats. Läs om fördelarna och ladda ner din guide!

Läs hela artikeln

Vi sammanfattar huvudpunkterna från Svenskarna och Internet 2020

Den 15 december släppte Internetstiftelsen sin årliga rapport som handlar om svenska folkets internetvanor - Svenskarna och Internet 2020. I år är rapporten speciell då de jämför hur situationen med våra internetvanor såg ut precis innan och början på coronapandemin med hur det såg ut efter sommaren.

Läs hela artikeln

Allt du behöver veta om Google Ad Grants!

Är du en ideell organisation som kämpar med att få loss pengar för marknadsföring? Visste du att du kan ansöka om pengar från Google för att annonsera på Googles söknätverk? Med Google Ad Grants kan du varje månad få 10 000 dollar att annonsera för! Läs vidare för att veta hur du får tillgång till Google Ad Grants!

Läs hela artikeln

Google Analytics 4 är här! - Vi går igenom allt du behöver veta.

Den 14 oktober 2020 släppte Google en helt ny version av Google Analytics, nämligen Google Analytics 4. För dig som använder Google Analytics innebär det en hel del förändringar. Uppdateringen bjuder nämligen inte bara på ett annat grafiskt utseende utan även flera andra verktyg som vi inte använt oss av tidigare. Läs vidare så reder vi ut det viktigaste som du behöver veta för att hänga med i uppdateringen.

Läs hela artikeln