Tips & Trender

Den digitala utveckling rusar fram och det kan vara svårt att hänga med i svängarna. För att hjälpa dig att navigera i den digitala världen så skriver vi regelbundet artiklar som hjälp

6 vanliga begrepp inom UX- och UI-design - nu slipper du fundera!

Har du någon gång känt dig förvirrad av alla ord och förkortningar inom design? Då kan du känna dig lugn, det har vi också. I detta blogginlägg reder vi ut skillnaden mellan UX- och UI-design och förklarar betydelsen av sex vanligt förekommande begrepp inom temat.

Läs hela artikeln

Fem steg för ökad konvertering på din webbplats

Att hemsidan är en viktig kanal råder det ingen tvivel om. I ett samhälle som blir allt mer konkurrenskraftigt handlar det inte bara om att ha en hemsida som fungerar. Den behöver även hjälpa dig att sticka ut och konvertera fler kunder. I denna artikel tar vi upp fem viktiga aspekter att tänka på för att förbättra konverteringsgraden på din sajt.

Läs hela artikeln

Få koll på vilka bildformat du ska använda i dina sociala medier

När vi bläddrar på sociala medier finns det en sak som vi ofta uppmärksammar först - bilden. Bilden är ofta väldigt avgörande om vi väljer att läsa tillhörande text eller om vi väljer att bläddra vidare i flödet. Därför är det viktigt att när man publicerar bilder i sociala medier tänker på att de är i rätt storlek, format och upplösning.

Läs hela artikeln

Annonseringsordlista [MED INFOGRAFIK]

Digital annonsering kan uppfattas som en djungel av konstiga bokstavskombinationer. Har du precis pratat med en annonssäljare och känner dig lite snurrig? Lugn, vår guide förklarar förkortningarna.

Läs hela artikeln

5 tips för att lyckas med ditt webbprojekt!

Det finns mycket att tänka på när man ska ta fram en ny sajt och vägen från idé till förverkligande kan kännas lång, särskilt om man inte är så intresserad eller teknisk själv. För många är webbprojekt så långt ifrån ens comfort zone att man inte ens vet vilka frågor som är viktiga att ställa längst vägen.

Läs hela artikeln

Allt du behöver veta om Snapchat och annonsering

Snapchat, med sina flera miljoner aktiva användare är ett av de största sociala medierna att annonsera på. Här kan företag annonsera mot en yngre målgrupp och använda sig av mer kreativ och modern framtoning. Läs vidare för att få tips i hur man bör tänka när man annonserar på Snapchat!

Läs hela artikeln

Ordlista för webbutveckling

15 viktiga termer att hålla koll på! Vi hoppas att du med hjälp av vår ordlista hänger med i snacket nästa gång du pratar med en webbutvecklare.

Läs hela artikeln

Wordpress vs Umbraco - Vilket CMS borde du välja?

Vi får ofta frågan på Camelonta vilket CMS som är bäst; Umbraco eller Wordpress? Det både Wordpress och Umbraco har gemensamt är att båda är licensfria med öppen källkod. För en mer grundlig jämförelse - fortsätt läsa!

Läs hela artikeln