Tips & Trender

Den digitala utveckling rusar fram och det kan vara svårt att hänga med i svängarna. För att hjälpa dig att navigera i den digitala världen så skriver vi regelbundet artiklar som hjälp

Din ultimata guide till SEO 2021

Vi har tagit fram en komplett SEO-guide till dig som vill lära dig mer om SEO och direkt kunna öka synligheten för din webbplats. Läs om fördelarna och ladda ner din guide!

Läs hela artikeln

Vi sammanfattar huvudpunkterna från Svenskarna och Internet 2020

Den 15 december släppte Internetstiftelsen sin årliga rapport som handlar om svenska folkets internetvanor - Svenskarna och Internet 2020. I år är rapporten speciell då de jämför hur situationen med våra internetvanor såg ut precis innan och början på coronapandemin med hur det såg ut efter sommaren.

Läs hela artikeln

Allt du behöver veta om Google Ad Grants!

Är du en ideell organisation som kämpar med att få loss pengar för marknadsföring? Visste du att du kan ansöka om pengar från Google för att annonsera på Googles söknätverk? Med Google Ad Grants kan du varje månad få 10 000 dollar att annonsera för! Läs vidare för att veta hur du får tillgång till Google Ad Grants!

Läs hela artikeln

Google Analytics 4 är här! - Vi går igenom allt du behöver veta.

Den 14 oktober 2020 släppte Google en helt ny version av Google Analytics, nämligen Google Analytics 4. För dig som använder Google Analytics innebär det en hel del förändringar. Uppdateringen bjuder nämligen inte bara på ett annat grafiskt utseende utan även flera andra verktyg som vi inte använt oss av tidigare. Läs vidare så reder vi ut det viktigaste som du behöver veta för att hänga med i uppdateringen.

Läs hela artikeln

Gör internet till en bättre plats - Tillgänglighetsanpassa din webb!

Genom att tillgänglighetsanpassa din webbplats gör du den bättre för exakt alla, även de som kanske inte upplever sig ha någon funktionsvariation. Man kan säga att tillgänglighet innebär att människor ska kunna uppfatta, förstå, navigera, interagera med och bidra med information till webben. 

Läs hela artikeln

Så bygger du moderna webbplatser och webb-appar med Single Page Applications (SPA)

Vad är egentligen Single Page Applications? I detta blogginlägg reder vi ut vad Single Page Applications är och hur det skiljer sig från en “vanlig” sajt. Varför har det egentligen blivit så betydelsefullt och vilka för- och nackdelar finns det? Läs vidare för att få svar!

Läs hela artikeln

Så skapar du effektiva annonser på Facebook Ads 2020

Idag är det extra viktigt att lägga ner tid på sin annonsering. Man måste kunna sticka ut som företag och verkligen fånga målgruppens uppmärksamhet. Det räcker inte längre med att bara ha en bra bild - man behöver även ha övertygande copy och en stor förståelse för sin målgrupp. I det här blogginlägget kommer vi gå igenom hur du kan skapa effektiva annonser på Facebook som hjälper dig att fånga din målgrupps uppmärksamhet och uppnå dina mål.

Läs hela artikeln

Generera leads genom din marknadsföring - 4 viktiga element

Leadsgenerering handlar om att identifiera och lyckas fånga potentiella kunder för företagets produkter eller tjänster. Inom B2B är ett av marknadsföringens viktigaste mål är att generera leads, ändå är det väldigt många som har svårt att komma igång. I detta blogginlägg kommer vi att gå igenom fyra avgörande element för att arbeta med leadsgenerering.

Läs hela artikeln